BACK TO JOB SEARCH

Key Account Manager Out Of Home

Sales Bruxelles Full-time Belgium

Vacatureomschrijving

Je bent een ‘brand lover’. Je wilt aan het stuur zitten en impact hebben. Je wilt werken met een multicultureel team waar diversiteit gewaardeerd wordt om wat het brengt – uiteenlopende meningen die ons leven en bedrijf rijker maken. Je wilt geweldige koffiemomenten creëren voor consumenten via merken zoals Douwe Egberts, Jacqmotte, L’Or of Senseo. Dan is deze job iets voor jou!

Als Key Account Manager ben je verantwoordelijk voor het beheren en uitbreiden van de relaties met onze belangrijkste groothandels- en cateringklanten binnen JDE’s Away From Home marktsegment (B2B). Je bouwt strategische partnerships op en je zoekt naar  optimale product-markt oplossingen voor de klant om de toegevoegde waarde van onze premium koffie -en thee oplossingen te commercialiseren.

Je takenpakket bestaat onder meer uit:

  • Je staat in voor het beheer en de uitbouw/groei van zowel de bestaande klantenportefeuille als de prospectie van potentiële klanten
  • Je bent verantwoordelijk voor de volledige uitwerking van de commerciële voorstellen en werkt gedetailleerde salesplannen uit. Je begrijpt de behoeften van je klanten en gaat pro-actief werken om deze in je sales plannen te integreren.
  • Je realiseert de vooropgestelde objectieven met betrekking tot de omzet en de volumes door concepten/systemen, ingrediënten en cross selling te verkopen
  • Aan de hand van kritische analyse en interpretatie van sales gegevens, zoek je naar strategieën om de rentabiliteit van de bestaande klantenportefeuille te optimaliseren.
  • Je onderhandelt jaarlijkse en meerjarige contracten met je klanten. 
  • Je bent verantwoordelijk voor de correct volume forecasting voor jouw klanten.
  • Je werkt samen met marketing om de nodige visibiliteit te garanderen, het regional accountmanager team ondersteunt je in de field implementatie en ook samenwerking met finance en operations is cruciaal. Je faciliteert de interne communicatie en staat in voor de opvolging.
  • Je werkt je grondig en snel in op de markt en blijft up to date van marktrends, concurrentiële ontwikkelingen en prijsstrategieën

Functie-eisen

Werken bij ‘s werelds grootste pure-play koffie- en theebedrijf betekent grote ambities, en grote ambitie betekent grote verantwoordelijkheid. Werken bij JDE Peet’s is hands-on en geeft je de kans om je stempel te drukken.

Voor de positie van Key Account Manager, zoeken we iemand met de volgende vaardigheden en ervaring:

  • Je beschikt over een bachelor of master diploma met commerciële inslag
  • Je hebt minimum 3 jaar ervaring als Key Account Manager. Bij voorkeur heb je deze ervaring opgedaan in een FMCG omgeving en heb je kennis van catering/wholesalers accounts
  • Je hebt ervaring met het opmaken van sales en trade-marketing plannen
  • Je hebt een sterk analytisch en strategisch denkvermogen.
  • Overtuigingskracht en negotiatie skills zitten in je DNA. Je bent een natuurlijk netwerker, zowel intern als extern leg je contacten en bouw je relaties uit. 
  • Je bent een teamplayer en bent in staat een project met meerdere stakeholders van A tot Z tot een goed einde te brengen.
  • Je werkt zelfstandig en resultaatgericht, hebt doorzettingsvermogen en neemt initiatief. Je hebt een growth mindset en streeft continue naar mogelijkheden om te groeien voor jezelf, je team, JDE en de klant.
  • Je spreekt vloeiend Nederlands en Frans met een zeer goede kennis van het Engels.
  • Je hebt een goede kennis van Excel, cijfers en analyses schrikken je niet af
  • Rijbewijs B

Aanvullende informatie

Hoe is het om bij JACOBS DOUWE EGBERTS Peet's te werken?

We zijn verenigd door de kracht en mogelijkheden van koffie en thee. Bij JDE Peet’s floreren we op de vrijheid om kansen na te jagen, nieuwe ideeën uit te werken om impact te maken. Onze ambitie is eenvoudig – JDE Peet’s: unleashing the possibilities of coffee and tea/de mogelijkheden van koffie en thee ontketenen.

Bij JDE Peet’s geloven we dat het ongelofelijk is wat er kan gebeuren bij een kopje koffie of thee. We zijn overtuigd dat een diverse en inclusieve cultuur ons in staat stelt om elke koffie- en theeliefhebber op de best mogelijke manier te kunnen bedienen. Het maakt niet uit wie je bent, vanwaar je komt, hoe je leeft, je kan je ambities waarmaken en bijdragen aan ons succes.

Bij JDE bieden we een competitief verlonings- en voordelenpakket, voor deze functie bestaat dit uit een bedrijfswagen die milieuvriendelijk is, een bonusmogelijkheid, 33 vakantiedagen, eco- en maaltijdcheques, etc. We hechten veel waarde aan het ontmoeten van collega’s op kantoor (Esplanade 1, 1020 Brussel: slechts 10 minuten wandelen van Metro Heizel) en we genieten van onze focustijd als we van thuis uit werken: we ondersteunen jou bij het verkrijgen van het juiste ergonomisch materiaal om efficiënt van thuis uit te kunnen werken en we bieden zelf de optie om een ‘workation’ op te nemen!

Wat is de volgende stap?
Geïnteresseerd? We horen graag van je! Nadat we je sollicitatie ontvangen hebben, doen we ons uiterste best om je snel feedback te geven. Een onderdeel van de wervingsprocedure is een online assessment, gevolgd door interviews en een business case.

Apply to unleash a cup of amazing for your career.

Kom meer te weten op https://careers.jacobsdouweegberts.com/

#unleashyourpossibility #acupofamazing #LI-Hybrid